in

Cum se cultiva ceapa verde in bidoane de plastic

Cum se cultiva ceapa verde in bidoane de plastic 2023

Ceapa verde este o planta perena din familia Allium, care include si usturoi, praz si patrunjel. Ea are frunze verzi, subtiri si lungi, care cresc din bulb. Ceapa verde este usor de cultivat si poate fi utilizata in mancaruri pentru a adauga un gust fin si usor picant. De asemenea, este bogata in vitamine si minerale, cum ar fi vitamina C si fier.

Iarna, corpului ii lipsesc foarte mult vitaminele si foarte multi dintre noi si-ar dori ca ferestrele sa fie pline cu ghivece sau jardiniere cu verdeata. Ar fi cu adevarat minunat ca de fiecare data cand ai nevoie de o ceapa pentru retetele tale, sa mergi la fereastra, sa iti culegi una sau mai multe. Nu-i asa?

Bineinteles, ca poti cumpara ceapa din piata sau din magazine, dar daca nu esti cu adevarat sigur in ceea ce priveste originea sa sau daca nu ai sansa de a cultiva o gradina de legume la tine acasa, mai ai o alta solutie la indemana.

Trebuie sa stii ca poti cultiva ceapa foarte usor in bidoane de plastic si ca nu ai nevoie de foarte mult spatiu la dispozitie. Si intr-un singur metru patrat, poti sa faci multe lucruri, chiar foarte multe lucruri.

Ai nevoie doar de: un bidon de plastic de cinci litri; bulbi de ceapa; pamant; foarfece.

1.Incepe mai intai prin inlaturarea partii de sus a bidonului de plastic.
2.Fa mai apoi cateva gauri in sticla, indeajuns de mari pentru ca bulbii de ceapa sa incapa.
3.Gaurile ar trebui sa fie la distanta de cel putin 10 centimentri unele fata de altele, pentru ca cepele sa se dezvolte asa cum trebuie.
4.Adauga straturi de pamant si bulbii de ceapa pana cand sticla se va umple.

1

5.Poti sa pui partea de sus inapoi sau poti lipi pur si simplu cu sotch de jur imprejur.
6.Nu uita insa ca ar trebui sa faci gauri si in partea de jos a sticlei de plastic, deoarece cepele nu tolereaza umiditatea deloc.
7.Gaurile vor asigura un drenaj adecvat al apei.
8.Aseaza apoi sticla sau sticlele intr-un loc cu lumina si uscat.
9.Plasticul este cel care va asigura une efect de sera si care va accelera cresterea bulbilor.

Sursa: auntiedogmasgardenspot