in

Cum sa faci un turn de flori

Vrei sa sti cum sa faci un turn de flori ?Un tunr de flori este o idee indrazneata care se adreseaza iubitorilor de natura si gradinarit. Cred ca toti ne dorim un colt verde acasa dar spatiul limitat ne face de multe ori sa renuntam la aceasta ideea si sfarsim prin a lasa gradina sau casa fara pic de verdeata sau flori. Turnul cu flori este o ideea excelenta pentru spatiile inguste si fara pic de spatiu verde.

Materiale necesare pentru constructia unui turn de flori:

  1. foarfeca, manusi ( pentru gradinarit ), banda adeziva;
  2. un ghiveci sau o galeata mai veche de care nu  mai aveti nevoie;
  3. rasaduri de flori, merge sa cumparati si seminte si sa cultivati propriile rasaduri dar trebuie sa asteptati ceva timp;
  4. plasa de gard ( sa fie una sor de indoit )
  5.  folie de plastic, ideal ar de o culoare inchisa ( negru, maro );
  6.  pamant de flori si cateva pietre.

Cum sa faci un turn de flori in 9 pasi

Pasul 1. Modelati plasa de sarma intr-un cilindru. Purtati manusi cand manipulati gardul pentru a evita ranirea de la marginile ascutite. Puteti folosi o oala putin mai mica ca ghid. Asigurati-va ca diametrul se potriveste cu interiorul ghiveciului pe care il veti folosi ca baza.

Pasul 2. Suprapuneti cele doua capete ale plasei de sarma si legati-le cu fermoarul. Folositi suficiente legaturi pentru a mentine firul strans si stabil cand este umplut. Asigurati-va ca cilindrul de sarma se potriveste in ghiveciul de flori selectat. Daca doriti sa reduceti inaltimea, utilizati doar foarfecele.

Pasul 3. Infasurati lana de gradina in jurul plasei de sarma pentru a masura cat aveti nevoie. Taiati materialul cu foarfecele, apoi glisati-o in interiorul turnului. Neteziti materialul de-a lungul interiorului turnului. Taiati excesul de material din partea de sus a turnului, astfel incat sa existe 5 cm de suprapunere in partea de sus a turnului.

Pasul 4. Utilizati un cutit pentru a face mici taieturi in material chiar sub marginea metalica. Taiati prin ambele straturi ale tesutului. Taiati fiecare al treilea dreptunghi al plasei de sarma. Apoi treceti legaturile cu fermoar prin fante si legati-le de sarma.

Pasul 5. Umpleti 1/3 din turnul de flori cu pamant de ghiveci. Adaugati apa, apoi inca doua treimi pline de pamant, turnati din nou cu apa.

Pasul 6. Foloseste-ti lopata de gradina pentru a umple golul din jurul turnului cu flori. Taiati o taietura verticala si una orizontala intr-unul dintre dreptunghiurile de sus ale turnului de flori pentru a crea o gaura in forma de „+”. Acolo vei planta floarea. Iesiti din randul de jos chiar deasupra podelei fara gauri. Acest lucru va face ca plantele sa cada peste marginea recipientului.

Pasul 7. Acum este timpul sa-ti plantezi florile. Foloseste-ti degetul pentru a face gauri in spatele materialului, in deschideri. Impingeti usor planta sau rasadul in acest spatiu. Ar trebui sa fie confortabil, dar nu fortat.

Pasul 8. Plantați câteva plante în vârful turnului pentru a completa aspectul.

Pasul 9. Rezultatul final.

 

Sursa: deavita.com