9 pericole din bucatarie de care probabil nu stiai

Pericole din bucatarie de care nu stiai. Esti genul de persoana care petrece foarte mult timp in bucatarie? Care considera ca bucataria este un loc agreabil si placut pentru intreaga familie? Un loc in care te simti in deplina siguranta? Te vei gandi cu siguranta de doua ori de acum inainte dupa ce vei citi acest articol.

1 . Recipientele de plastic pentru depozitarea mancarii. Pentru ca plasticul sa devina flexibil, unii producatori apeleaza la produse chimice mai speciale, care pot cauza probleme serioase de sanatate.

2. Lavetele, buretii sau prosoapele de bucatarie sunt un focar incredibil de infectie, deoarece acolo se aduna o multime de bacterii. Iar bacteriile se pot raspandi in toata bucataria si pot cauza o multime de boli.

3. Chiuveta. Daca se aduna multa mizerie in ea si daca vasele stau si ele acolo o buna bucata de vreme, se vor aduna si bacterii periculoase pentru sanatate. Deci chiuveta din bucatarie trebuie sa fie impecabila si curatata in mod regulat.

4. Cutitele sunt si ele pericole din bucatarie. Cutitele ar trebui sa fie mereu perfect ascutite, pentru a putea taia cu ele carnea, legumele sau alte alimente. Dar ai mare grija deoarece pot aluneca si pot cauza accidente.

5. Gazul. Verifica mereu daca ai oprit butelia sau gazul cand mergi la culcare sau cand pleci de acasa.

6. Blenderul sau robotul de bucatarie. Poate parea inocent, dar are lamele destul de ascutite. Deci mare atentie la degete atunci cand le manipulezi.

7. Tigaile sau oalele foarte vechi. Teflonul care se supraincalzeste poate sa emita un fum toxic. Deci ar fi cazul sa iti reinnoiesti ustensilele din bucatarie.

8. Tocatorul de carne. Tocatoarele sunt aparate foarte puternice. Ai grija la degete si foloseste instrumentele special create pentru a impinge carnea.

9. Tocatoarele. Foloseste mereu tocatoare separate pentru carne si pentru legume sau alte alimente. Carnea cruda contine o multime de bacaterii care poate cauza probleme serioase.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply