10 specii de aloe vera de care probabil nici nu stiai

10 specii de aloe vera de care probabil nici nu stiai.  Aloe Vera este o planta vivace care apartine familei Liliacee si care poate sa ajunga chiar si pana la 80 de cm. Se poate recunoaste foarte usor dupa forma alungita si ascutita a frunzelor sale. Frunzele sale sunt deci foarte originale, decorative si elegante, cu foarte multe virtuti mai ales in domeniul cosmeticii. Aloe Vera este o planta foarte rezistenta la caldura, care rezista foarte bine atat la interior, cat si la exterior. Iar datorita faptului ca frunzele sale pot sa retina apa, nu are nevoie sa fie udata prea des.

Dar Aloe Vera nu este doar o planta decorativa de interior foarte frumoasa, ci si o planta cu virtuti terapeutice cunoscute de mii si mii de ani. Aloe Vera este deci o planta cu 1001 virtuti, cultivata de peste 5000 de ani de ale carei proprietati terapeutice se folosesc din ce in ce mai multe persoane. Medicina ancestrala se folosea de Aloe Vera pentru a trata cu ajutorul ei o multime de probleme. In uz extern, Aloe Vera se poate folosi pentru a trata taieturi, arsuri sau intepaturi. Dar si iritatii sau arsuri cauzate de soare. Ajuta la o cicatrizare mai rapida a ranilor si poate hrani pielea in profunzime.

In uz intern, Aloe Vera are proprietati exceptionale atunci cand vine vorba despre problemele cu digestia, balonari sau gaze. Poate stimula metabolismul si intari sistemul imunitar. Mai jos o sa gasiti o lista de 10 specii de aloe vera mai putin cunoscute de public:

Aloe aristata (Aloe dantela)

Aloe aristata (Aloe dantela) - 10 specii de aloe vera de care probabil nici nu stiai

Aloe barberae (Aloe copac)

Aloe barberae (Aloe copac)

Aloe brevifolia (Aloe cu frunze scurte)

Aloe brevifolia (Aloe cu frunze scurte)

Aloe cameronii (Aloe rosie)

Aloe cameronii (Aloe rosie) - 10 specii de aloe vera de care probabil nici nu stiai

Aloe hereoensis (Aloe de nisip)

Aloe hereoensis (Aloe de nisip)

Aloe juvenna (Aloe dinte de tigru)

Aloe juvenna (Aloe dinte de tigru)

Aloe maculata (Aloe pentru sapun)Aloe maculata (Aloe pentru sapun)

Aloe marlothii (Aloe de munte)

Aloe marlothii (Aloe de munte)

Aloe polyphylla (Aloe spirala)

Aloe polyphylla (Aloe spirala)

Aloe vanbalenii (Aloe Van Balens)

Aloe vanbalenii (Aloe Van Balens)

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply