16 tipuri de lalele de care probabil nici nu stiai

Tipuri de lalele de care probabil nici nu stiai. Laleaua este o floare mitica, una din cele mai cunoscute flori ale primaverii care vine cu cele mai vii si mai vesele culori pentru buchetele de flori, pentru gradini si jardiniere. Cele mai frumoase sunt insa covoarele de lalele foarte colorate din gradini cu grupuri de cate 20 de bulbi.
Laleaua, floarea nationala din Tarile de Jos, este simbolul declaratiilor de dragoste inflacarate, o floare stralucitoare prin multiplele sale varietati, prin intermediul carora se « coafeaza » in mii si mii de feluri, care mai de care mai diferite.

Importat din Orient pe la mijlocul secolului al XIX-lea, genul Tulipa, din familia Liliaceelor, s-a diversificat din ce in ce mai mult, ajungand astfel sa numere peste o mie de varietati. Fiecare lalea se diferentiaza prin aparenta florilor sale, prin frunze sau bulbi, dar si prin perioada de inflorire.

Originara din regiunea Himalaia, apoi popularizata in Orientul Mijlociu, laleaua isi datoreaza numele turcescului tülbent care inseamna turban. Astfel ca laleaua este foarte asemanatoare cu celebrul turban oriental, si el la randul sau cu o multitudine de forme si de culori.

Laleaua, simbolul veseliei sau al iubirii are deci o multime de culori si de forme. Exista nuante de alb, de roz, de rosu, de  galben, de portocaliu, lalele multicolore… iar diversele forme ale sale reprezinta un adevarat spectacol in sine. Astfel ca petalele sale sunt dispuse simplu sau dublu, sunt crete, au forma de papagal, sunt dantelate sau au forma de crin.

16 tipuri de lalele de care probabil nici nu stiai

Stiati ca unele varietati de lalele sunt comestibile ? Sunt delicioase la aperitiv sau in salate, iar gustul lor difera in functie de culori.

Laleaua Artist

#1 Laleaua Artist

Pinocchio

#2 Pinocchio

Mariette

#3 Mariette

Laleaua Regina noptii soiuri de lalele

#4 Laleaua Regina noptii

Laleaua Monsella

#5 Laleaua Monsella

Fly Away

#6 Fly Away

Laleaua Giuseppe Verdi

#7 Laleaua Giuseppe Verdi

Laleaua Imparatul Orange soiuri de lalele

#8 Laleaua Imparatul Orange

Laleaua Mondial

#9 Laleaua Mondial

Ballade

#10 Ballade

Black Parrot soiuri de lalele

#11 Black Parrot

Davenport

#12 Davenport

Florosa

#13 Florosa

Ancilla

#14 Ancilla

Ad Rem

#15 Ad Rem

Acropolis

#16 Acropolis

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply